grijze reuzen kangoeroe (© Helma van Dijk)

grijze reuzen kangoeroe (© Helma van Dijk)

Afhankelijk van de tijd en aandacht die men aan de dieren geeft en afhankelijk van het karakter van het dier, zullen de dieren een vertrouwensband opbouwen met hun verzorger(s).

Vreemde mensen en of omstandigheden zullen altijd worden gesignaleerd en als gevaar worden gezien.

Alle kangoeroesoorten zijn sociale dieren dus nooit een dier alleen houden, minsten 2 dieren van de zelfde soort Het is ook niet verstandig om deze dieren tussen andere diersoorten te houden, zelfs andere kangoeroesoorten is af te raden.

Geef de kangoeroes/ wallabies een eigen wei zonder andere diersoorten. Waar de kangoeroes en wallabies apart lopen op een geschikt perceel in combinatie met de juiste voeding zijn maar zelden problemen.

Als vuistregel geldt dat een wei voor Bennettwallabies en soorten van gelijke grootte, van min. 200 m( liever meer) voldoende is voor het houden van een 2 tot max. 5 dieren. Als omheining neemt men altijd harmonicagaas van 2,00 m hoog . Gebruik nooit stroom- en / of prikkeldraad in de wei, dit zou men wel aan de buitenkant aan kunnen brengen om katten e.d. buiten te houden. Zorg er altijd voor dat er minimaal aan twee zijden (nog beter 3) van het weitje niet-giftige struiken of een schutting voorzien is om de dieren een veilig en geborgen gevoel te geven. Tevens is het nodig om voldoende schaduwrijke plaatsen  te hebben bv. d.m.v. bomen (geen naaldbomen) om de dieren in de zomermaanden schaduwschuilplaats te bieden. Bescherm de bomen om het afvreten van de bast te voorkomen. Er moet een tochtvrije stal aanwezig zijn die de dieren beschermt tegen koude weersomstandigheden en vorst.

grijze reuzen kangoeroe met joey (© Helma van Dijk)

grijze reuzen kangoeroe met joey (© Helma van Dijk)

 

Afmeting binnenverblijf 16 m2 voor Bennettwallabies en soorten van gelijke grootte. Hooiruif, eten- en drinkbakken dienen aanwezig te zijn, de dieren hebben behoefte aan vers drinkwater. Voor de wintermaanden zijn een verwarmingslamp of kacheltje, liefst voorzien van thermostaat, nodig. Zorg ervoor dat water niet kan bevriezen, maak evt. gebruik van speciale warmte-elementen. Het is algemeen bekend dat m.n. Bennett’s goed winterhard zijn, toch wil dit nog niet zeggen dat dit een ideale situatie is. Onder goede omstandigheden zullen zij het prima redden, maar dan is het wel noodzakelijk om de voeding en huisvesting op de rit te hebben.

Bedenk dat deze dieren alleen goed gedijen bij rust en geborgenheid en dus niet thuis horen in voor-/ achtertuintjes en zeker niet binnen de bebouwde kom!